+91 9962590571, 8220666148
enquiry@iascertification.com

31 Dec 2021

CE sertifikası

/
Posted By
/
Comments0

Türkiye’de CE Sertifikası Nasıl Alınır?

Entegre Değerlendirme Hizmetleri (IAS), Türkiye’de CE Uyumluluğu için CE sertifikası sağlar. Bir ürün üzerindeki CE İşareti, üretici tarafından ürünün Avrupa Birliği üye ülkelerinde uygulanan tüm ilgili direktiflere uygun olduğuna dair bir beyandır. CE İşareti, ürünün değerlendirildiğini ve Avrupa Birliği güvenlik, sağlık, çevre ve performans gerekliliklerini karşıladığını göstermenin bir yoludur. IAS ayrıca CE belgesi Izmir ve Türkiye’nin her yerinde vermektedir.

Avrupa Birliği’nin tüm üye ülkelerinde bazı ürünler için CE işareti zorunludur. CE belgesi Izmir, üreticinin ürününü CE test prosedürlerinden geçirdiğini ve tüm CE uygunluk gereksinimlerini karşıladığını gösterir. CE sertifikası, tüm Avrupa Pazarına CE işaretli erişim sağlar ve CE uyumluluğunu sağlar.

Ürünleri AEA’ya (Avrupa Ekonomik Alanı, AB’nin 28 üye ülkesi artı İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) veya İsviçre’ye ithal ederken genellikle bir Uygunluk Beyanı (DoC) gereklidir. AEA veya İsviçre’de üretilen ve daha sonra CE işareti gereklilikleri olan diğer ülkelere ihraç edilen ürünler için de CE işareti gerekebilir. AEA veya İsviçre’den CE işaretli olmayan ülkelere ürün ihraç ederken CE sertifikası gerekli değildir.

CE Belgesi Sorgulama – CE Sertifikası Nasıl Ailin

IAS aracılığıyla CE sertifikası alma süreci aşağıdakileri içerir:

  • CE Belgelendirme Başvurusu: Doldurulmuş CE belgelendirme Başvurusunun alınmasından sonra IAS, ürünü ve müşteriye CE uygunluk şartlarını inceler. IAS, CE sertifika için size bir fiyat teklifi sunar.
  • CE Belgelendirme Danışmanlığı: Müşteri, bir CE belgesi alma gereklilikleri konusunda yönlendirilir. CE belgelendirme danışmanlığı, Teknik Yapı Dosyasının (TCF) hazırlanmasında rehberlik, testlerin ve test laboratuvarlarının belirlenmesinde, etiketleme gerekliliklerinin karşılanmasına ilişkin rehberlik ve Uygunluk Beyanı’nı içerir.
  • Ayrıntılı Ürün İncelemesi: Tasarım çizimleri, teknik özellikler ve bileşenler dahil olmak üzere ürün belgelerinin gözden geçirilmesi; Ürün Tasarımı Uyum Çalışması.
  • CE Test Hazırlığı: Uzmanlarımız, CE testi için CE belgelendirme test tesisimizle tüm düzenlemeleri yapmanız ve gerekli belgeleri (test raporları, her bir CE direktifine ilişkin sertifikalar vb.)
  • CE Testi: Ürünler, İstanbul’daki CE Belgelendirme Test Laboratuvarımızda test edilebilir.
  • CE Belgelendirme Denetimi: IAS, Ürün Tasarımından ürünün paketlenmesine kadar ürün uygunluğunu onaylamak için bir denetim planlayacaktır.
  • CE Belgesi: IAS, ürününüz için CE Belgesini yayınlayacaktır.
  • CE İşareti: Ürünlerinize CE işareti ve uygunluk için CE Belgesi uygulayınız.

CE Belgesi Sorgulama – CE Belgesi Almak Için Gerekenler

Ürün CE belgesi almak için gerekenler şartlar şunlardır:

  1. Ürün CE yönetmeliklerine uygun olmalıdır ve CE sertifikaları gereksinimleri şunları içerir: ürünler ilgili direktiflerle uyumlu olmalıdır; performans, sağlık ve çevre koruma gereksinimlerini karşılar. Sonuç olarak, ürün, EN standartlarını veya uyumlaştırılmış standart gerekliliklerini karşıladığını göstermek için üçüncü taraf testlerine tabi tutulmalıdır.
  2. Ürün tasarımı kontrol edilmeli ve onaylanmalıdır. CE sertifikasının CE belgeleri, CE test raporları ve CE sertifikaları sağlanmalıdır.
  3. Bazı ürünler için üretici, Avrupa’da bulunan ve yetkililerle ana irtibat olarak hareket edecek resmi bir temsilci tayin etmelidir.
  4. Üretici/tüccar tarafından verilen Uygunluk Beyanı.
  5. Bir sertifika, CE işareti, CE sertifikası (CE sertifikası tipi), CE uyumluluğu (ürünün tanımı) ve CE sertifika referans numaralarını içerir.
  6. Üründeki etiketleme gereklilikleri CE Direktiflerine göre karşılanmalıdır. Ürün, ambalaj ve beraberindeki belgeler üzerinde CE işareti bulunmalıdır.
  7. CE Belgelendirme Denetimi için tüm derlenmiş bilgileri içeren Teknik inşaat dosyasının (TCF) hazırlanması

CE Belgesi Sorgulama – CE Belgesi Almak Ne Kadar Sürer?

CE belgesi almak ne kadar sürer, CE sertifikası almak istediğiniz ürün tipine bağlıdır. Ürünün test için gönderilmesi gerekiyorsa, normalden daha uzun sürebilir. Tipik olarak, CE Belgelendirme süreci, CE işareti gereksinimlerine bağlı olarak yaklaşık iki ila üç hafta sürer. IAS ile CE belgesi Izmir veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde almak hızlı ve kolaydır.

CE Belgesi Geçerlilik Süresi

IAS, tüm CE Uygunluk Beyanı Sertifikaları için 3 yıllık geçerlilik sağlar.

CE Sertifika Sorgulama – CE Sertifikası Arama

CE Belgesi geçerlilik süresi, IAS web sitesinden CE sertifikası arama ile doğrulanabilir. CE sertifikası araması yapmak için aşağıdaki bağlantıyı https://www.iascertification.com/ias-certification-search/ CE sertifikası arama. Tek yapmanız gereken arama menüsüne CE sertifika  numaranızı girmek.

CE Belgesi İçin Kimler Başvurabilir?

CE ürün uygunluğu isteyen herhangi bir üretici, tüccar veya ithalatçı CE sertifika için başvurabilir. Ürünlerin CE işareti küçük işletmeler için zorunlu değildir. Ancak CE işareti, zorunlu olmayan CE işareti olsa bile tüm önemli ürün belgelerine dahil edilmelidir. Avrupa pazarında satılan çoğu ürün için CE belgesi alınması gerekmektedir.

Entegre Değerlendirme Hizmetlerinden CE Belgesi Alma Faydaları

CE belgesi Izmir ve Türkiye’nin diğer yerlerinde, kuruluşunuzun ürünlerini Avrupa’da pazarlamasına yardımcı olacaktır. Entegre Değerlendirme Hizmetleri (IAS), 2006 yılında kurulmuş ve 13 yılı aşkın profesyonel uzmanlığa sahip, ISO yönetim sistemleri ve ürün sertifikaları için tanınmış bir sertifikasyon kuruluşudur. IAS, 60’tan fazla ülkede CE sertifikası vermektedir ve 6000’den fazla memnun müşteriye sahiptir.

Uzmanlarımız, ürününüzün özelliklerini gözden geçirir ve bunların ilgili AB CE işaretleme yasalarına uygun olduğundan emin olur. CE belgesi Izmir ve tüm Türkiye’de almanıza yardımcı olmak için bir şirketin sistem uygunluğunu doğru bir şekilde inceleyebilen ve sürekli gelişmeyi hedefleyen 300’ün üzerinde profesyonel denetçiye sahibiz.

CE sertifikası nasıl alınır, CE belgesi almak için gerekenler, CE belgesi geçerlilik süresi veya CE belgesi araması yapmak için lütfen bugün enquiry@iascertification.com adresinden bizimle iletişime geçin . 

Leave a Reply