+91 9962590571, 8220666148
enquiry@iascertification.com

14 Dec 2021

ISO 27001 Sertifikası Nasıl Alınır

/
Posted By
/
Comments0
/

ISO 27001 Hakkında

ISO 27001, bilgi güvenliği risklerini ve tehditlerini belirlemek, kontrol etmek ve azaltmak için gereksinimleri belirleyen, dünya çapında tanınan bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) standardıdır. Bir kuruluşun gizli veri ve bilgileri koruması için kontrol önlemleri sağlar. Ayrıca ISO 27001, kuruluşlara iş operasyonlarını kurmak, yürütmek, izlemek ve sürdürmek için etkili süreçlerle yardımcı olur.

ISO 27001 Belgesi nasıl alınır?

ISO 27001 Sertifikası, bir kuruluşun sağlam bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi izlediğini vurgular. Bu standart, bilgi ve verilerin korunmasına yönelik gereksinimlerin yanı sıra, hassas bilgi varlıklarının yetkisiz erişim, değişiklik, ifşa, imha veya kayıp riskini belirtir. Kuruluşlar, bir dizi önemli özellikle daha verimli ve güvenli hale gelerek rekabet güçlerini artırabilirler.

Kuruluşlar bu standardı kullanarak maliyetleri düşürme ve üretkenliği artırma eğilimindedir. ISO 27001 Belgelendirmesinin başlıca faydaları şunlardır:

  • – Mevzuat ve piyasa düzenlemelerine uyum;
  • – Geliştirilmiş müşteri ilişkileri;
  • – Daha iyi personel motivasyonu;
  • – Gelişmiş şeffaflık ve hesap verebilirlik.

ISO 27001 Belgesi alma süreci:

1- Bir Sertifikasyon Kuruluşu (CB) Seçin

Bir kuruluş bir Sertifikasyon Kuruluşu (CB) seçmelidir. Bir CB, müşterilere standartlar temelinde belgelendirme hizmetleri sağlayan bağımsız bir kuruluştur. Sertifikasyona ek olarak danışmanlık ve danışmanlık hizmeti veren bazı kuruluşlar olduğunu lütfen unutmayın.

2- Kuruluşun dokümante edilmiş bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemine (BGYS) sahip olması gerekir.

Bir kuruluş, ISO 27001 gereksinimleriyle tutarlı bir Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi geliştirmelidir. Bu sistem, aşağıdakiler dahil tüm ilgili güvenlik konularını ele almalıdır:-

  • Ağlara, sistemlere ve uygulamalara erişim kontrolü.
  • Resmi değişiklik yönetimi kontrolü.
  • Resmi konfigürasyon yönetimi prosedürleri.

3- Bir Uygulanabilirlik beyanı (SoA) hazırlayın

Bir kuruluş bir uygulanabilirlik beyanı (SoA) hazırlamalıdır. SoA, CB tarafından sertifikasyon için teknik ayrıntıları içeren bir belgedir. Kuruluşun güvenlik kontrollerini listeler ve bu kontrollerin standardın gereksinimlerine uygun olduğuna dair kanıt sağlar.

4- ISO 27001 Belgesi Alın

Eksiksiz belgelerle bir kuruluş, SoA’sını inceleme ve belgelendirme için bir CB’ye sunar (süreç “dış denetim” olarak bilinir). Dış denetçi, SoA’da listelenen kontrollerin doğru bir şekilde belgelendiğinden ve standartta belirtilen gerekliliklere uygun olduğundan emin olur. Kontrollerin uygun olduğu değerlendirilirse, CB bunların doğru şekilde uygulandığını onaylar.

5- ISO 27001 Sertifika yenilemesi alın

Kuruluş ayrıca, BGYS’sinin hala etkin ve verimli olduğunu göstermek için bir “bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi inceleme raporu” sunar. İnceleme, kuruluş içinde uygun niteliklere sahip bir kişi tarafından gerçekleştirilmelidir.

6- ISO 27001 Sertifika yenilemesi alın

Belgelendirme kuruluşu, kuruluşun hala standarda uygun olduğunu onaylar. Kurul, beş yıl süreyle geçerli olan ve yenilenmesi gereken yeni bir sertifikayı onaylar ve düzenler.

Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin: enquiry@iascertification.com

ISO 27001 Belgelendirmesinin Faydaları

ISO 27001 Sertifikası, kuruluşa aşağıdaki faydaları sunar. 

  • Kuruluşun güvenilirliğini ve itibarını artırın.
  • Müşterilere, ortaklara ve satıcılara hizmet sağlamada güvenilirlik.
  • İş operasyonlarında müşteri güvenini artırın.
  • Müşteri güveni, iş ilişkilerini geliştirir.
  • Müşterilere, ortaklara ve satıcılara sunulan hizmetlerde sürdürülebilirlik.
  • Kuruluşun net bir vizyonunu ve hedeflerini belirleyerek çalışan verimliliğini artırın.
  • İyileştirilmiş operasyonel performans, verimli kaynak kullanımına yol açar.
  • Kuruluş veya dış kuruluşlar içinde onlara daha iyi fırsatlar sağlayarak çalışanlar için değeri artırın. 
  • ISO 27001 Belgelendirme süreci, mevcut kuruluşların pazara hazırlanmaları için olduğu kadar yeni kuruluşlar için de faydalıdır.

IAS, ISO 27001 Sertifikasyonunun dokümantasyonu ve teknik durum tespiti süreçleriyle ilgilenmektedir. ISO 27001 Sertifikasyonu hakkında daha fazla bilgi almak veya ISO 27001 Sertifikasyonu ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, enquiry@iascertification.com adresine e-posta göndererek istediğiniz zaman bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

ISO 27001 Belgesi nasıl alınır konusunda daha fazla sorunuz varsa, deneyimli teknik ekibimiz aracılığıyla ISO 27001 Belgesi nasıl alınır konusundaki şüphelerinizi giderme konusunda size yardımcı olmak için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Leave a Reply